- Sprättägg - hva slags egg er dette?
- Rågad matsked - er det en strøken matskje eller en toppet?
- Fjällad och urtagen fisk - er fisken da renset?
- Mejram - hva slags urt er det?
- Repad timjan - hva er repad?

onsdag 21. september 2011
Språkhjelp
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Hejsan..Ja det ska bli roligt att se Maltes min när dom kommer hem,,han har pratat mycket om mammas stora mage.Så är min bror dubbelmorfar.Det är min bror som är Bestefar..
SvarSlettHaé Kram.
Vilken händig man du har som bakar tårta till dig. Jag får allt baka själv jag. Sprättägg är ägg från höns som går fritt, rågad är toppad, ja, fisken är rensad, mejram heter marjoram på engelska...vad det heter på norska har jag inte en susning om, repad är att man tagit av bladen från kvisten. Hoppas det hjälpte dig lite. Berätta om du hittar nåt smarrigt recept. Kram
SvarSlettJag ser att Gunnel redan har hjälpt dig. Tänkte bara komplettera med att på en fjällad fisk har man skrapat bort "kläderna" på utsidan med en kniv eller nåt. Skinnet är dock kvar.
SvarSlett:-)